sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Lorentzhuis ja muut

Käytiin suomalaisten opettajieni ja Hollannin kontaktihenkilöiden kanssa tutustumassa useampaan sosiaali- ja terveysalan toimijaan, ja yhteen kouluunkin. Koulussa osallistuttiin opputunnille jolla harjoteltiin verensokerin mittausta ja insuliinin pistämistä. Kummallista miulle oli se että opiskelijat jotka tätä harjoitteli oli lähinnä 21v kun itse opin samat asiat koulussa 17v. Noh täällä opinnot menee hieman eri kaavalla. Hollannissa ei pääse kovinkaan helposti ja nopeasti antamaan lääkkeitä oikelle ihmisille.
Käytiin myös vammaisille suunnatuissa työpaikoissa, joissa vammaiset harjoittelee työntekoa jotta voisivat päästä joskus kenties "tavallisiin" töihin.
Päivän hienoin ja  ehkä opettavaisin paikka oli vanhusten palvelutalo Lorentzhuis. Ensinnäkin paikka oli iso niinkuin palvelutalot täällä yleensäkin, mutta talossa oli uskomattoman hienot sisätilat ja mahtavia ideoita vanhusten hoitoon. Käytävillä on paljon koristeltuja nurkkauksia joissa viettää aikaa. Talossa oli paljon viriketoimintaa ja paljon mahdollisuuksia tehdä mitä haluaa.
Kaikki alla olevat kuvat on Lorentzhuis palvelutalosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti